Monday, December 24, 2012

Tomten kom i år också

Tomten anlände från skogen i fackelsken. Innan klappar delades ut, kollade tomten noggrant sina anteckningar. Hade vederbörande varit snäll eller inte? Även gamla synder togs upp, men var oftast preskriberade. Det visade sig vara en snäll tomte och alla fick klappar i överflöd.

Wednesday, December 19, 2012

Det lackar mot jul

Klapparna samlas på hyllan, utom räckhåll för alla nyfikna små (och stora) paketklämmare. Nu återstår bara rimmen.

Tuesday, December 11, 2012

Vackra marodörer i trädgården

De tulpanlöksälskande och blomknoppsätande marodörerna från i somras besökte oss åter denna vintermorgon. Nu var det fågelmaten i fröautomaten, som lockade.

Monday, December 10, 2012

Kola och knäck

Det är inte bara Ernst, som kan! Amanda hjälpte till med julens knäck- och kolaproduktion. Med stadig hand portionerade hon ut smeten i formarna. Darrhänte morfar var diskvalificerad redan från början.

Sunday, December 9, 2012

Pepparkaksbak

Hela familjen samlades kring det traditionella pepparkaksbaket andra advent. Årets pepparkakshus blev en modell av nya friggeboden med en tillönskad jacuzzi. Moa granskar det hela kritiskt .

Sunday, December 2, 2012

Snarlika systrar

Ett vintrigt veckoslut besökte vi Guns syster Marita och hennes familj på Söder i Stockholm. Döm om allas förvåning, när systrarna varandra ovetande visade sig ha inhandlat identiska tunikor. Syskonlika till såväl utseende, tanke som handling?