Wednesday, July 28, 2010

Sommar och hav



Under en intensiv vecka gästade barn och barnbarn de gamle på Onsala. Vattensporter, havsfiske, strandtennis, sol och bad etc stod på agendan. Ingen onödig vila här inte!
Malin, Thomas, Viktor och Amanda testade de nya vattenskidorna. På bild ses en del av den makrillfångst, som Claes, Ingvar, Viktor och Amanda landade under en morgontidig fisketur vid Nidingen. Visst finns det fisk i havet!

Thursday, July 22, 2010

Krabbfiske i krabb sjö


Krabbfisket under Martins ledning i nyfikne Lucas och Ingvars sällskap gav fyrtio välmatade och välsmakande krabbor. Därtill fanns det både piggvar och skrubba i näten. Mums!

Friday, July 16, 2010

Blåbär i mängder


Belåten plockerska i blåbärsriset.

Wednesday, July 14, 2010

Besök i Bohuslän


Efter Dalhalla och 50 mil per bil genom Dalarna, Värmland, Dalsland och Bohuslän var det kalas hos Sandbloms i Hasselösund (nära Smögen).
Tillsammans gjorde vi en oförglömlig båttur i farvattnen kring Hamburgsund och Fjällbacka. Vi guidades av den synnerligen verbale skepparen Stellan Johansson, som oförtrutet matade oss med mer eller mindre trovärdiga skrönor.

Friday, July 9, 2010

Tällberg vid Siljan


Solen har just gått ner. Går den upp i morgon över Dalhalla och Malena Ernman tro?

Tuesday, July 6, 2010

Lucas och Elin besöker oss


Vi har fått förtroendet att passa Lucas och Elin några dagar i början av juli. Visiten inleddes med traditionellt krabbfiske från båtbryggan, vilket snabbt resulterade i tio pigga sandkrabbor till de två pigga landkrabbornas stora förtjusning.